Investeren in een vakantiewoning of vakantiepark

Investeren in vakantieparken of in een vakantiewoning bestaat al decennialang maar is de laatste jaren in opmars en wordt het steeds populairder. Net zoals de hotelkamers was dit vroeger eerder weggelegd voor de grotere vermogens. De dag van vandaag kan je deze ook als particulier kopen met een relatief lage instap, dit kan vanaf ongeveer 100.000 euro met een mooi rendement van maximaal 6 procent op jaarbasis. Investeren in vakantievastgoed geeft de mix tussen een laag risico investering en een hoge opbrengst. Hierin investeren is meetstal tweeledig, je koopt de vakantiewoning om er zelf af en toe gebruik van te maken waarbij het vakantiepark deze de resterende tijd zal trachten te verhuren. Of, je koopt dit enkel en alleen als belegging met een mooi rendement uit de verhuur.

Het is belangrijk dat je investeert bij de juiste groep van vakantieparken of vakantiewoningen, die groep waar jij je het beste bij voelt en jou het best mogelijke rendement geeft. Informeer je! Vraag informatie aan. Hieronder een greep van de verschillende mogelijkheden om te investeren in vakantiewoningen waar je onmiddellijk informatie kan aanvragen. Vergelijk!

Is investeren in vakantiewoningen of vakantieparken veilig?

Het is een veilige belegging als je zelf ook graag gebruik wil maken van de vakantiewoning. Uiteraard hangt het mooie rendement af van de verhuur, het is daarom ook belangrijk een top vakantiepark dat op een toplocatie gelegen is te kiezen. Zo dat het vakantievastgoed voldoende verhuurd kan worden, want daar hangt je rendement van af.

Geen onderhoud of onderhoudskosten, alles is geregeld.

Investeren in een vakantiewoning is zorgeloos. Alles wordt voor je geregeld omdat je alles uitbesteedt aan de uitbater van het vakantiepark. Het is de uitbater die de verzorging en onderhoud van de vakantiewoning op zich neemt en hier dan ook volledig verantwoordelijk voor is. Uiteraard kan je dit ook volledig zelf uitbaten, het spreekt dan voor zich dat ook de verantwoordelijkheid en het onderhoud ten jouwe laste valt.

Voor en nadelen van investeren in een vakantiewoning

Het is een mooie investering waarbij je huurinkomsten ontvangt en je geen zorgen hebt qua onderhoud. Je kan in vele gevallen zelf ook gebruik maken van de vakantiewoning. Het is relatief makkelijk verkoopbaar indien je cash nodig hebt. Een nadeel is dat de vakantiewoningen relatief duur zijn in aankoop.

Voor de rest besluiten we dat vakantiewoningen of vakantieparken een zorgeloze investering zijn voor wie een veilig en goed alternatief voor het klassieke spaarboekje.